Διάλεξη στο 5ο Ογκολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδας

Διάλεξη στο 5ο Ογκολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδας, με θέμα: Tumor agnostic treatment: είμαστε κοντά στην αντικατάσταση της παθολογοανατομικής διάγνωσης από τη μοριακή?

Για 5η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε το συνέδριο της Ογκολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η διάγνωση και θεραπεία των κακοήθων νεοπλασμάτων, απαιτεί, τη συνεργασία και το συντονισμό πολλών συναφών ιατρικών ειδικοτήτων. Είναι πλέον σαφές σε όλους μας ότι η αντιμετώπιση του καρκίνου αποτελεί συλλογική προσπάθεια, για εφαρμογή ελάχιστα επεμβατικών μεθόδων, με απώτερο στόχο, τη στοχευμένη και εξατομικευμένη αντιμετώπιση του Ογκολογικού ασθενούς. Οι νεότερες θεραπευτικές εξελίξεις με την εφαρμογή νέων φαρμακευτικών παραγόντων, αντιαγγειογενετικών παραγόντων, ανοσοθεραπείας και στοχευμένων θεραπειών, καθώς και συνδυασμό αυτών μεταξύ τους ή με την ακτινοθεραπεία, δημιουργούν νέους ορίζοντες στη θεραπευτική του καρκίνου. Στα πλαίσια αυτά, ο ρόλος της Ομάδας είναι αναμφισβήτητα ο πλέον σημαντικός και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο, τόσο για την αντιμετώπιση του καρκίνου, όσο και για την διατήρηση της καλής ποιότητας ζωής του ασθενούς.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 12-14 Οκτωβρίου 2023 στο ξενοδοχείο Larissa Imperial Hotel στη Λάρισα.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του Συνεδρίου

Δείτε το σχετικό βίντεο

 

Leave a reply