Στο Παρίσι στο Πανευρωπαϊκό Ογκολογικό Συνέδριο της ESMO 2022, o ιατρός Θεοφάνης Ειρ. Φλώρος

Ο Στρατιωτικός ιατρός του Π.Ν., Θεοφάνης Ειρ. Φλώρος, Παθολόγος- Ογκολόγος, Αναπλ. Διευθυντής στο Ν.Ν.Α. και Διευθυντής της Ε’ Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Metropolitan General, παρουσίασε τα δεδομένα αναδρομικής κλινικής μεταφραστικής μελέτης που διενεργήθηκε σε Ελλάδα και Τουρκία και αφορά την αποτελεσματικότητα γονιδιακών θεραπειών στη θεραπευτική διάφορων τύπου καρκίνου, στο Πανευρωπαϊκό συνέδριο Ογκολογίας 2022 της ESMO, που διοργανώθηκε στο Παρίσι από 19 -23 Σεπτεμβρίου 2022.

Επίσης, είχε την ευκαιρία επανασύνδεσης με παλαιούς καθηγητές και mentors από τη θητεία του στο Hillman Cancer Center, Pittsburgh USA όπως ο John Kirkwood, καθηγητής ογκολογίας στο πανεπιστήμιο του Pittsburgh με αναρίθμητες μελέτες ανάπτυξης φαρμάκων για το κακόηθες μελάνωμα και ο καθηγητής Hussein Tawbi, μέλος πλέον του MD Anderson Cancer Center με πολλές μελέτες αντιμετώπισης δευτεροπαθών όγκων στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (εγκεφαλικές μεταστάσεις).

Υπενθυμίζεται η συνεχής και μόνιμη συνεργασία του ιατρού Θεοφάνη Φλώρου, με εξειδικευμένα κέντρα των ΗΠΑ για προμήθεια καινοτόμων φαρμάκων που δεν κυκλοφορούν ακόμα στην Ελλάδα καθώς και πιθανή ένταξη ασθενών σε πρωτόκολλα πρωτοποριακών μελετών στα παρακάτω Ογκολογικά Κέντρα:

  • University of Pittsburgh, PA, USA
  • Roswell Park Comprehensive Cancer Center, NY
  • Moffit Cancer Center, Tampa FL, USA
  • MD Anderson Cancer Center, Houston TX

Δείτε εδώ το poster της ανακοίνωσης

Leave a reply